- mert valamivel muszáj játszani -

T1 projekt

T1 projekt

45

Felújított blokk, persze

2016. december 04. - bervas

- Ezt nem értem - mesélte tovább a vonalba fúró ember, - minden furat tengely el van menve 15 századdal. Kimértem, egyik sem fut vonalban...

Így beszélgettünk vagy negyed órát a világ dolgairól. Szóval az lehetett, hogy talán annyira alaposan szétszedték a blokkot felújításkor, hogy az illesztő perselyeket is kiszedték belőle. Aztán rosszul rakták vissza, vagy ki tudja. A gyárban valószínűleg még párhuzamosak voltak a furattengelyek. Így eltolt furattengellyel járatva a tengelyek kijárták maguknak a csapágyakat, azok meg a blokkban a furatokat. Ismét úgy tűnik, a túlprecízkedés öl. Blokkot mindenképp. Illesztőcsapot, perselyt nem veszünk ki.

Egyébként ilyen lett a blokk:

dsc03670b.jpg

Kimostam belőle az apró forgácsot, meg a koszt. Lett bele egy kupac csapágy, szintén tesztelni:

dsc03668b.jpg

Egy szezon alatt ki fog derülni, mennyire alkalmas ez a jellegű csapágy a forszírozott üzemre, meg hogy van-e hatása bármire.

Közben összeraktam a blokkot. Lett tömítés rajzlapból, kalapács, csillagkulcs és olló segítségével. A tengelyek szépen forognak. Most a hézagolással bíbelődök.

A bejegyzés trackback címe:

https://t1projekt.blog.hu/api/trackback/id/tr812023465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása