- mert valamivel muszáj játszani -

T1 projekt

T1 projekt

29

Kipufogó átnézés

2016. október 03. - bervas

A kipufogóshoz készülődve lebontottam a teljes rendszert. Annak idején azért is vettem meg ezt a gépet, mert képről és élőben is első ránézésre szépnek tűntek a krómok. Azóta persze használtam, dolgozott az út pora és az olajsár.

Tisztítás közben és után rácsodálkoztam dolgokra. A két könyök például nem egyforma alakú. A jobbos utángyártott lehet, a balos eredeti.

dsc03519b.jpg

A jobbosról konkrétan hámlik a króm.

dsc03518b.jpg

A bal dobnak vacakol a krómja, és csörög benne a furulya. Mindkettő, akárhogy próbálom, úgyhogy ki lehetnek verődve a csillapító lemezek furatai. A jobbos dobból kioperáltuk a furulyát. Ketten kellettünk hozzá. Szép száraz kokszos.

dsc03514b.jpg

Érdekes, hogy a szemre egyforma két dobban bár egyforma a furulya, máshol van a terelőlemez.

dsc03516b.jpg

A jobbos dobon akkora horpadást találtam, ami teljesen eldeformálja a diffúzor kúpot.Így nehéz lesz szépen lengő áramlást összehozni.

dsc03515b.jpg

A horpasztó izé a bilincset sem kímélte, az is kuka, éle lett belül.

dsc03520b.jpg

Mindent összevetve tehát a bal rendszer viszonylag elfogadható állapotú, de zajos lesz a lötyögő furulya miatt. Vicces, hogy két oldalból alig bírok összeszedni egyetlen geometriailag ép rendszert.

A bejegyzés trackback címe:

https://t1projekt.blog.hu/api/trackback/id/tr4811764857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zotyesz66 2016.10.04. 11:24:18

P10 könyök lehet az egyik, az volt ilyen szögletes
süti beállítások módosítása