- mert valamivel muszáj játszani -

T1 projekt

T1 projekt

2

Gépműhelyes kalandok

2016. július 14. - bervas

Mester 1:

A projekt egyik szála keretében önttettem egy hengert. Kerestem egy viszonylag ismert gépműhelyest, és megkérdeztem, képes-e nyers öntvényt kész hengerré munkálni. Mondta, hogy persze, kb. 3 hét. Ez volt öt hete.

Ma elhoztam a hengert. Van benne egy félig fúrt furat, valamint két sík megmunkálva. Az is tegnap készült el.

Mester 2:

Sebaj, a héten kaptam tuti tippet. Elballagtam a jelölt mesterhez a Pest környéki faluba. Az ajtón tábla: szabadság miatt zárva. Bent alkatrészes furgonos pakolja kifele a hozzávalókat. Ja: van másik ajtó. Bementem ott. A mester megértően hümmög, és mondja, szabadság, meg fülig munka addig is. Látom, nem férni a hengerfejektől. Egyébként utána vállalná, elvileg. Én az öt hét után hamarabb szeretném, kérek tippet, kihez vigyem. Mond három nevet. Meg azt, ilyenkor mindenki szabadságon van a szakmában, erre számítsak.

Mester 3:

Első név, telefonos megkeresés. Ő ilyet nem csinál, köszönöm szépen.

Mester 4:

Második név, újabb Pest környéki falu. Ránéz. Nem, ő ilyen pepecselőset nem. A műhely tele hengerfejjel, főtengellyel. Kérdezem, ismeri-e a harmadik nevet. Ismeri, útba igazít.

Mester 5:

Harmadik név. Ránéz, de szabadkozik az idős mester. Most ment el az esztergályosa, nem tud ilyennel foglalkozni. Kérdezem, akkor kit javasol. Azt mondja, várjam meg Mester 2-t. Épp hoznak márkakereskedésből hengerfejet, megyek tovább.

Mester 6:

Eszembe jut, van pár utcányira tőlünk egy másik idős mester. Benézek hozzá, elmondom, mit akarok. Azt mondja, ő most nem, de a második szomszéd pont ilyenre van géppel felszerelve.

Mester 7:

A második szomszédot az utcán kapom el. Ő most nem ér rá, legalább két hétre le van kötve. Kérdem, tud-e valakit. Mondja, ott a második szomszéd, talán ő. Mondom, tőle jövök.

Mester 8:

Haveri körben kezdek kérdezősködni, hátha. Kapok tippet. Megyeszékhely, ismert cég, talán. Felhívom. A tulajjal beszélek. Érti a dolgot, de már ilyennel nem foglalkoznak. Embere már nincs rá, ő meg, bár még menne neki,  nem akar vele foglalkozni.

Mester 9:

Legendás mester, érdeklődöm róla. Ismerősnek csinál készre nyers hengereket. Szokásos átfutási idő egy év körül, de most már másfél éve vannak nála a cuccok. Nem hívom fel.

Akkor most várok.

A bejegyzés trackback címe:

https://t1projekt.blog.hu/api/trackback/id/tr388890404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása