- mert valamivel muszáj játszani -

T1 projekt

T1 projekt

41

Kicsit szomorkás

2016. november 18. - bervas

a hangulatom. Az egész úgy kezdődött, hogy töprengtem a szimmering és az erőtlenség problémán. A dolgok ellenőrzésének legegyszerűbb módja, ha az ember ránéz. Lebontottam a lendkerék deknit. A lendkeréken megint látszódtak húzásnyomok, ami csapágy problémát szokott jelenteni. Ez okozhat szimmering falsolást. A lendkereket megrángatva semmi lógást nem éreztem. Nézem már régebben is. Most egy lépéssel tovább mentem. A gyújtás alaplap szemre szép:

dsc03566b.jpg

Vegyük le és nézzünk közelebbről a dolgokra:

dsc03569b.jpg

A probléma egyértelmű. A szimmering friss, nem látszik sérültnek, mégis láthatólag folyik. Valami van a csapággyal. Romlik a helyzet, fogy a gyors javíthatóság valószínűsége. Vegyük ki a szimmeringet:

dsc03574b.jpg

Juj. Ez egy 2RS-es csapágy. A golyóknak szabadon kellene látszódni, hogy szabadon kapjanak olajat. Aki ezt így összerakta, az nagyon nem ért ehhez. Rángassuk meg most a főtengelyt:

Szóval ennek egyelőre annyi. A tulaj esküdött rá, hogy vonalba lett fúrva a blokk, kérte a szerelőjétől. A jelek alapján nem lett. Axiálisan 1,5 mm, radiálisan 0,5 mm a lógás. Kidobni a blokkot nem akarom, jön a vonalba fúrás, most igazából.

Eléggé kicsi a valószínűsége, hogy én ezzel idén még motorozni fogok.

Megjegyzem, furcsa a bevágás a függőleges csapágyház támasztó bordán. Ez a kivágás valószínűleg a dinamó vezetékeinek készült. Későbbi blokköntvényeken ez nincs.

A bejegyzés trackback címe:

https://t1projekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8011972536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinyti · http://pinyti.blog.hu 2016.11.18. 21:25:22

Ez sajnos nem jó hír. Az én motorom blokkja a forgattyúsház felső felének cseréje miatt van épp gépműhelyben. Attól féltünk amikor összepróbáltuk, hogy szorulni fog, ehelyett az is inkább kotyogott:

pinyti.blog.hu/2016/11/06/a_vas_864

Az lesz az igazi, ha télen széthúzod az egész blokkot, és megcsinálod rendesen azt, ami eddig csak a volt tulaj elmondása alapján történt. Ismerve munkásságod (rendszeresen olvasom ezt, és az RO80-at is) precizitásban nem lesz hiány. ;)

Brother Love (törölt) 2016.11.20. 08:04:21

Jaaaaj, ez bizony nem jó hír! Az enyémmel ugyanez volt, de nekem gyújtás ment el folyton a lötyögő főtengely miatt.
süti beállítások módosítása